Beeldredactie en art-direction

We leven in een beeldcultuur. Iedereen wordt dagelijks overladen met foto’s video’s, foto’s illustraties en cartoons. Een goede afbeelding grijpt direct de aandacht van de lezer. Het bedenken, zoeken en selecteren van goed beeld is een vak apart. Wij zijn als de beelddenkers en -uitvoerders een verlengstuk van een redactie.

Art-direction voor magazines

Een goede afbeelding pakt de aandacht sneller dan woorden. Een goed beeld prikkelt, vraagt aandacht, staat direct op je netvlies, komt binnen in die andere hersenhelft en pakt zowel de invalshoek als de essentie van een artikel. Onze opdrachtgevers zijn vaak gefocust op inhoud. De art-directors van Curve springen bij als beelddenkers. Wij bedenken bij ieder onderwerp een passend beeld. Hoe moeilijk of abstract het ook is. Ook zorgen onze art-directors dat het openingsbeeld een sterke combinatie met de kop en het intro vormt. Onze art-directors briefen bovendien de fotografen en illustratoren, gaan zelf op zoek, of maken zelf een illustratie.

Beeldmateriaal – inventariseren, organiseren en optimaliseren

Wij inventariseren waar bestaand beeld te vinden is. Dat kan een beeldbank, een archief of een persbureau zijn. Soms is het beeld dat het beste bij de inhoud past technisch van matige kwaliteit. Dan haalt Curve alles uit de kast om het te optimaliseren. Als het beeldmateriaal gemaakt moet worden beschikken we over een netwerk van fotografen en illustratoren. Meestal in de buurt – en dat scheelt reiskosten – en elk met hun eigen specialisme.

‘Een goed beeld prikkelt, vraagt aandacht en staat direct op je netvlies’

Roy Wolfs – art-director bij Curve Mags and More

‘Een goed beeld prikkelt, vraagt aandacht en staat direct op je netvlies’

 
Roy Wolfs – art-director bij Curve Mags and More

Beeldredactie en beeldselectie

Als het creatieve werk is gedaan gaat de beeldredacteur aan het werk. Als een fotograaf meer dan tien beelden levert, welke is dan inhoudelijk de sterkste? Welke past het beste in het blad? In het bladritme? Ontstaat er niet te veel overlap met andere artikelen, maar sluit het wel aan bij de rest? Onze beeldredacteurs maken de keuze, en zorgen dat de beelden technisch in orde zijn – voor drukwerk, online, of beide. Ook regelen ze de rechten voor elke toepassing waarin het beeld gebruikt wordt.

Combinatie van beeldredacteur en art-director

Bij Curve combineren we de functie van art-director en beeldredacteur. Dat is voor kleinere organisaties wel zo prettig. In nauwe samenwerking met de opdrachtgever of redactie bewaken we het beeldbeleid en de uitvoering daarvan. Beeldconcept, beeldredactie, beeldproductie en beeldbudget – het is bij Curve allemaal in goede handen.«

Meer weten? Neem contact met ons op.