Boeken en gidsen ontwerpen

De bindende factor in (bijna) alles dat wij maken is ‘redactionele vormgeving’. Onze core business is het maken van magazines, maar het maken van een fraai boek beschouwen we als een feestje. We gebruiken al onze creativiteit om de boodschap van een boek in tekst, beeld en in grafische verzorging zo optimaal mogelijk te brengen.

Van het concept tot het gedrukte boek

We kunnen je volledig ontzorgen bij het maken van een boek. Jij komt met het idee en de uitgangspunten en wij verzorgen het concept, het ontwerp en de opmaak. Als je tekstschrijvers nodig hebt, halen we die uit ons netwerk. Net als een goede eindredacteur. En voor benodigd beeldmateriaal beschikken we over een uitgebreid netwerk van illustratoren en fotografen, verspreid over heel Nederland. We zoeken de drukker die het best past bij het soort drukwerk, de oplage, de bindwijze, en de afwerking die voor het boek vereist is.

‘We kunnen je volledig ontzorgen bij het maken van een boek.’

Thomas Gaarthuis – vormgever bij Curve Mags and More
‘We kunnen je volledig ontzorgen bij het maken van een boek.’

Thomas Gaarthuis – vormgever bij Curve Mags and More

Verschillende soorten boeken

We hebben ervaring met de vormgeving van literaire uitgaven, wetenschappelijke boeken, boeken als spin-off van een serie artikelen, koffietafelboeken, handboeken en diverse soorten gidsen. Bekijk ons portfolio voor een proeve van bekwaamheid.

Case – Ontwerp Handboek Bouw Zorgcentra

Het Handboek Bouw Zorgcentra van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) is een mooie case. LHV leverde teksten, plattegronden en een strak budget voor ontwerp, opmaak, illustraties en drukwerk. Wij bedachten een vorm die past bij de dubbele doelgroep: huisartsen en architecten. En we voerden het uit. Van concept, vormgeving en opmaak tot drukwerkbegeleiding.
Het resultaat is een strak boek met een fors formaat. En een bijzondere bindwijze, want het bevat grote plattegronden waarvan geen details verloren mogen gaan in de rug. Met de gekozen bindwijze valt het boek helemaal open. We schakelden illustrator Aad Goudappel in om voor ieder hoofdstuk een monumentale illustratie te maken.
Het is ons oog voor doel, doelgroep en detail, waarom LHV voor Curve koos.«

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op