CurvePublisher voor online magazines

Curve heeft een prachtige oplossing voor het publiceren van online magazines: CurvePublisher. Edities staan niet op zichzelf, maar liggen ingebed in een archief. Alle in het systeem opgenomen artikelen zijn altijd als gerelateerde content beschikbaar. Meer weten? Lees verder.

Online magazine platform CurvePublisher

Online magazines kunnen gemaakt en verspreid worden via verschillende magazine platforms. Allemaal met hun voor- en nadelen. Wij inventariseerden de wensen en vragen van opdrachtgevers en ontwikkelden een eigen oplossing voor het maken van online magazines: CurvePublisher. We zetten de voordelen op een rijtje.

Database van artikelen, uitgaven en nieuwsbrieven

CurvePublisher is een overzichtelijke database van artikelen, edities en gerelateerde content. Je kunt daardoor zonder gedoe verwijzen naar eerdere edities – die altijd beschikbaar blijven. Daarnaast kun je andere content in het systeem opnemen, zoals nieuwsbrieven, jaarverslagen of rapportages.

‘CurvePublisher leent zich niet alleen voor online magazines, maar ook voor boeken, jaarverslagen, nieuwsbrieven and more.’

 
Henk Stoffels – bedenker van de CurvePublisher

‘CurvePublisher leent zich niet alleen voor online magazines, maar ook voor boeken, jaarverslagen, nieuwsbrieven and more.’

 
Henk Stoffels – bedenker van de CurvePublisher

Online magazine met responsive design

Het online platform CurvePublisher ondersteunt responsive design. Het ontwerp past zich dus aan aan het device waarop de bezoeker het bekijkt (smartphone, tablet of desktop).
Daardoor is ons online platform erg gebruiksvriendelijk, bij de tijd en bovendien toekomstbestendig.

Content van een online magazine afschermen achter een login

Het platform kan voorzien worden van een login, waardoor alleen leden toegang hebben tot de content. Of tot delen van de content. Je hebt het in eigen hand.

Meerdere online uitgaven voor verschillende subdoelgroepen

CurvePublisher biedt slimme oplossingen om verschillende uitgaven voor verschillende doelgroepen te maken en te verspreiden. Zo koos Pensioenfonds PME voor CurvePublisher. Met ons online platform verspreiden ze hun magazine in twee varianten voor twee subdoelgroepen: een voor werkenden en een voor gepensioneerden. In 2020 voegen we daar nog eens nieuwsbrieven voor vier (sub)doelgroepen en een jaarverslag aan toe.

Koppeling van het online magazine aan de eigen url

Een online magazine in een eigen website incorporeren kost veel tijd, moeite en geld. Bespaar je die moeite. Het is mogelijk om de url van het platform als subdomein te koppelen aan het eigen domein van jouw organisatie (www.jouworganisatie.nl/magazine). De bezoeker ziet dus niet dat het een aparte omgeving is. Wij zorgen er bovendien voor dat het visueel geheel aansluit bij de eigen website.

Betere SEO van het eigen domein

Het systeem draagt bij aan de Google ranking van het eigen domein. Van de structuur van de database tot de codering van de koppen, het is allemaal SEO proof. Zo draagt je online magazine met CurvePublisher optimaal bij aan de vindbaarheid op internet.

Artikelen delen via social media

Lezers kunnen reageren op artikelen en content via social media delen met anderen. Zo helpt CurvePublisher je de interactie met jouw doelgroep, de verspreiding en attentiewaarde van jouw magazine te vergroten.

Video en animatie in jouw magazine

Uiteraard biedt ons systeem ook de mogelijkheid om diverse soorten beeldmateriaal als video, animatie en graphics in jouw magazine op te nemen.«

Wij helpen graag bij het inventariseren van de mogelijkheden en het realiseren van jouw online magazine met CurvePublisher. Neem contact met ons op.