Infographics laten maken

Een goede infographic maakt cijfers visueel. De ontvanger krijgt in één oogopslag duidelijkheid en ziet de structuur en samenhang. Ook als het gaat om complexe zaken. Infographics hebben – mits goed gekozen en gemaakt – een duidelijke meerwaarde boven tabellen. Curve weet en kan dat als geen ander.

Soorten infographics

Iedereen kent het lijndiagram, staafdiagram, taartdiagram en stroomdiagram. Maar er zijn ook minder bekende diagrammen en infographics: het confidence interval diagram en het Kaplan-Meijer diagram bijvoorbeeld. Welk type diagram past het best bij de materie die je wilt visualiseren? Wij maken opdrachtgevers wegwijs en kunnen de infographics als geen ander verzorgen.

Een goede infographic maakt cijfers inzichtelijk

We vragen door tot we de essentie van wat de infographic moet overbrengen helemaal helder hebben. We zijn specialist in het vertalen van die essentie in de juiste infographics. Bovendien schaven we net zo lang tot het voor iedereen duidelijk is.

‘Complexe data overzichtelijk en aantrekkelijk in beeld brengen is een vak op zich.’

Patrick Hoogenberg – art-director bij Curve Mags and More
‘Complexe data overzichtelijk en aantrekkelijk in beeld brengen is een vak op zich.’

Patrick Hoogenberg – art-director bij Curve Mags and More

Illustratieve grafiek ontwerpen

Een bijzondere vorm van infographics is de illustratieve grafiek. De simpelste vorm van een illustratieve grafiek is een staafdiagram waarin de ‘staven’ vervangen zijn door illustraties. Maar alle soorten diagrammen en grafieken kunnen illustratief worden gemaakt. Wij zijn specialist op dat gebied, en zorgen bovendien dat de illustratieve elementen passen bij de uitgave waarvoor de illustratieve grafiek bedoeld is.

Ervaring met wetenschappelijke infographics

Dankzij onze jarenlange ervaring met wetenschappelijke uitgaven als het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, beschikken wij over veel kennis van infographics en de verwerking van data in een gestroomlijnde productie. Ook – en misschien wel juist – als het om complexe data gaat.«

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op