Online-magazines laten maken

Een online magazine is een ideale eigentijdse oplossing en kan in veel gevallen een gedrukt magazine vervangen, of – crossmediaal – naast een bestaand tijdschrift bestaan. Online magazines bieden ten opzichte van gedrukte magazines een breed scala aan extra mogelijkheden. Curve helpt je graag op weg door voor jouw magazine de voordelen en mogelijkheden in kaart te brengen.

Voordelen online magazines – Goedkoper en groener

Over het algemeen zijn online magazines goedkoper dan gedrukte magazines. Er zijn geen drukkosten en de verspreidingskosten zijn te verwaarlozen. Bovendien zijn online magazines duurzaam. Ze passen dus goed bij organisaties die willen vergroenen – zowel als het gaat om het publiek als om het milieu.

‘Curve levert advies op maat over de mogelijkheden voor jouw online magazine.’

Mieke van Weele – art-director bij Curve Mags and More
‘Curve levert advies op maat over de mogelijkheden voor jouw online magazine.’

Mieke van Weele – art-director bij Curve Mags and More

Voordelen online magazines – Technische mogelijkheden

Een online magazine biedt de mogelijkheid om filmpjes en animaties op te nemen. Een online magazine raakt ook nooit kwijt – belangrijk als het bijvoorbeeld gaat om een vakblad. De rest van het internet is altijd maar een klik verwijderd. Dat is goed voor de conversie. Bovendien is een online magazine meetbaar: Met Google analytics krijg je inzicht in hoe je magazine gelezen wordt.

Voordelen online magazines – Maatwerk en interactie

Lezers kunnen makkelijker en sneller reageren, artikelen met elkaar delen via social media. Wil je een online magazine op maat, gepersonaliseerd en in een gewenste taal, met versies voor verschillende segmenten van de doelgroep? Het kan allemaal in een digitaal magazine.

Curve zorgt er bij het maken en ontwerpen van online magazines voor dat de voordelen optimaal worden benut.

Concurreren met YouTube

Jouw online magazine moet concurreren met de dynamiek van social media en YouTube. Vooral bij jongeren – digital natives – is de strijd om de aandacht hevig. Maar of jouw doelgroep nu jong of oud is, iedereen wordt overstelpt met informatie. Een online magazine moet bij iedere doelgroep direct de aandacht grijpen en vasthouden, anders klikt de lezer weg. Curve houdt daar rekening mee. Wij maken online magazines spannend en interactief.

Bestaande systemen voor online magazines

Met bestaande systemen hoef je een online magazine niet zelf te bouwen. Dat scheelt tijd en geld. Curve heeft veel bestaande systemen voor het maken van online magazines in kaart gebracht en kan je adviseren over de mogelijkheden. Daarnaast hebben we, op basis van onze jarenlange ervaring, CurvePublisher ontwikkeld. Een eigen platform voor online uitgaven, dat oplossingen biedt voor veel zaken waarin andere systemen te kort schieten en dat bovendien ruimte biedt voor maatwerk.

Van gedrukt naar digitaal magazine

Sommige opdrachtgevers geven al sinds jaar en dag een gedrukt tijdschrift uit, maar willen als besparing, om hun publiek beter te bedienen, of uit duurzaamheidsoogpunt de overstap maken naar een online magazine. Curve maakt dat een succes. We vertalen de sterke punten naar de nieuwe online versie.

Weloverwogen keuze

De keuze tussen gedrukt en digitaal – of crossmediaal – hangt van veel factoren af. Wil je hier meer over weten, bekijk dan ons blog Gedrukt, online, of een crossmediaal magazine?«

Meer weten over de mogelijkheden voor online magazines bij Curve? Neem contact met ons op.