curve productie icoon

De bladformule is het hart van je (online) magazine. Het zorgt voor richting en structuur, eenheid en een stukje helderheid. Een bladformule verschilt per organisatie of uitgave.

Hoe ziet die van jou eruit?

Bladformule

De bladformule is een belangrijk document; het vormt de basis van je (online) magazine dat zorgt voor richting, structuur en eenheid. Een bladformule verschilt per organisatie of uitgave.

Ontdek wat een bladformule precies is.

Een precies werkje

Het opstellen van een bladformule is een nauwkeurig werkje. Een heldere omschrijving geeft veel richting aan je magazine of blad en kost dus tijd.

In een bladformule komen onderwerpen als doelgroep, doelstellingen en de oplage aan bod. Het effect van een goed opgestelde formule is niet mis; het draagt bij aan het succes van je blad. En het bewaakt de kwaliteit ervan.

Inhoud

Uit welke onderdelen bestaat een bladformule zoal?

  • Oplage;
  • Huisstijl;
  • Kleurgebruik;
  • Formaat;
  • Tone of voice;
  • Doelgroep;
  • Artikelen.

Omdat een bladformule de basis van je magazine vormt, is het aan te raden om het door een externe partij te laten opstellen. Zij hebben de ervaring én een frisse blik. Uiteraard in overleg met jou.

Opstellen en bijstellen

Wil jij een bladformule opzetten? Of kan die van jullie wel een opfrisbeurt gebruiken? Wij helpen je graag. In overleg met jou zetten we alle onderdelen van je bladformule helder op een rijtje. Direct gevolg: Duidelijke richting, structuur en overzicht voor iedereen.

Curve denkt graag met je mee over de inhoud. Ook kunnen we je advies op maat geven als je je formule wilt bijstellen.

CurvePublisher

Formule helder? Dan is het bijna tijd om te gaan publiceren! Bij Curve hebben we daar een geweldige tool voor ontwikkeld: de CurvePublisher.

Hiermee publiceer je online artikelen naar de interesse van jouw doelgroep. Het is een publicatiesysteem waarmee je zelf de inhoud, omvang en verschijningsfrequentie van je blad bepaalt. Uiteraard in de unieke huisstijl van je magazine. En volgens de bladformule.

Ontdek zelf wat de CurvePublisher voor je kan doen.