Leven met: InCopy

Er zijn veel producten in ons leven die we als vanzelfsprekend ervaren maar veel ervan waren er eerst niet. Hoe bonden we bijvoorbeeld twee papieren tezamen zonder het gemak van een nietmachine of paperclip?
Ditmaal bespreken we InCopy. InCopy is een programma van Adobe gekoppeld aan het ontwerp-programma InDesign waarmee de klant correcties in de opmaak kan doorvoeren.

Het leven voor InCopy
Een pdf van een magazine gaat naar de klant. Klant print pdf. Correcties worden op de printjes geschreven. Klant faxt per pagina de correcties door, met voorblad niet te vergeten.  Bureau ontcijfert de correcties en neemt ze telefonisch per stuk door om geen fouten te maken. Er gaat een tweede pdf naar de klant. Net zo vaak totdat er een akkoord is. Prima werkwijze maar ernstig tijdrovend.

Het leven na InCopy
Klant schaft het programma zelf aan. Bureau zet de documenten klaar. Klant kan de correcties achter zijn eigen bureau doen. Er kan alleen in de tekst gewerkt worden, de opmaak blijft staa. Men ziet direct het effect van een aanpassing: nog teveel tekst, of te weinig, afbreking loopt niet lekker etc. Geen eindeloze en daardoor dure correctierondes