Bij een online magazine maken komen weer andere dingen kijken dan bij een geprinte versie. Ben je benieuwd of het iets voor jou is?

Lees hier meer over online magazines.

Online magazine maken

Een online magazine wordt ook wel digitaal magazine, digimag, e-zine, e-magazine, screenzine, e-mag, digizine of webzine genoemd.

Waarom zou je kiezen voor een online magazine? We leggen het je graag uit.

Verschil print en online

In hoeverre verschillen een geprint- en een online magazine van elkaar?

  • Een geprint magazine is niet heel interactief te noemen. Bij een online magazine ligt dat anders; dat vraagt juist veel om actie van de bezoeker. Delen via social media, links naar andere websites, video’s en filmpjes die je lezer kan bekijken en ‘sharen‘.
  • Print is overzichtelijk. Met een geprint magazine blijft je aandacht er makkelijker bij. Alles is in één oogopslag te zien, advertenties, beeld en tekst. Een online versie is opgebouwd uit meerdere lagen waardoor afleiding op de loer ligt.
  • Online kun je artikelen op maat aanbieden aan je lezers. Bijvoorbeeld voor lezer zijn pagina 1 en 3 interessant. En voor lezer 2, pagina 5, 6 en 8. Daarnaast kun je de verschillende magazines overzichtelijk bundelen met de CurvePublisher.

Meer over print en online?

De voordelen van een online magazine maken

Als je ervoor kiest om een online magazine te maken dan levert dat je veel voordelen op. Kijk maar:

  • Lagere drukkosten;
  • Content is deelbaar via social media;
  • Meer bereik;
  • Interactief;
  • Geschikt voor brede doelgroep;
  • Dynamisch en aantrekkelijk.

Neem voor een beter beeld een kijkje in het portfolio van Curve.

Is print niet meer?

Acht jaar gelden voorspelde men dat print zou gaan verdwijnen. Online was de toekomst. Gelukkig blijkt dit in de praktijk niet zo te zijn en zijn er, net als wij, nog steeds veel liefhebbers van het ‘goede oude’ geprinte magazine.

Natuurlijk heeft online wel een belangrijke plek ingenomen. In de praktijk zie je nu vaak dat print en online elkaar aanvullen en versterken.

Meer informatie

Ben je benieuwd of een online magazine maken iets voor jou is? Wil je weten hoe je dat precies aanpakt en hoe je de kosten beheersbaar houdt?

Benieuwd naar de CurvePublisher?

Vraag het ons, we vertellen je graag meer.