curve productie icoon

Een magazine online publiceren is een geweldige manier om een groot publiek te bereiken. Daarnaast daagt het uit tot interactie met je lezer. Een online magazine wordt net zo gemakkelijk in de trein gelezen als op de bank.

Past het helemaal bij jouw doelgroep? Of wil je een frisse start maken en je geprinte versie omzetten naar een online magazine? Lees dan snel verder.

Magazine online

Een print magazine heeft een hele andere look & feel als een online tijdschrift. Een magazine online lezen doe je op de bank, op je tablet met een beker thee binnen handbereik. In die zin is het dus niet zo verschillende dan een gedrukte versie.

Wat zijn dan wél de verschillen tussen de twee?

Verschil print en online

In hoeverre verschillen een geprint- en een online magazine van elkaar?

  • Een geprint magazine is niet heel interactief te noemen. Bij een online magazine ligt dat heel anders; dat vraagt juist veel om actie van de bezoeker. Delen via social media, links naar andere websites, video’s en filmpjes die je lezer kan bekijken.
  • Print is overzichtelijk. Met een geprint magazine wordt je lezer niet zo gemakkelijk afgeleid. Alles is in één oogopslag te zien, advertenties, beeld en tekst. Een online versie is opgebouwd uit meerdere lagen waardoor afleiding op de loer ligt.
  • Online kun je artikelen op maat aanbieden aan je lezers. Bijvoorbeeld lezer 1 – pagina 1 en 3. Lezer 2 – pagina 5, 6 en 8. Daarbij kun je de verschillende magazines ook bundelen met de CurvePublisher.

Wil je meer weten over de verschillen tussen print en online? Neem contact met ons op, we vertellen er je graag meer over.

Groter podium voor je publicaties

Hoe mooi zou het zijn als je alle artikelen in één overzichtelijk document zou kunnen samenvoegen? Die vraag kregen we bij Curve vaker. En daarom introduceren wij de CurvePublisher.

Met de CurvePublisher creëer je een eigen, online platform waarbinnen je doelgroep zich vrijuit kan bewegen tussen artikelen van een editie of artikelen in het archief.

Abonnementsvorm

Een magazine publiceren is één, meerdere magazines samenvoegen is twee. Samen vormen ze een compleet plaatje, met de CurvePublisher. We werken voor het online publicatiesysteem met verschillende abonnementsvormen.

Handig, want hierdoor blijven de kosten voor jou overzichtelijk. Ook is er binnen de omgeving ruimte voor adverteerders voor meer inkomsten.

We laten je graag een demonstratie zien over hoe het bundelen van magazines online precies werkt. Neem gerust contact op.

Is een online magazine het toch niet helemaal?

Is een online magazine toch niet helemaal waar je naar op zoek bent? Wellicht is een gedrukte- of digitale vorm dan iets voor jou.

Heb je hulp nodig bij het opstellen van je bladformule of de vormgeving van je magazine? Ook daar helpen we je graag bij.